Diablo Immortal balhé reakció

Az internet javarészt egész nap a Diablo mobiljátékán pörög. Szidja mindenki, mert ők Diablo 2 remaket akartak, vagy Diablo 4-et. Vagy valami teljesen mást.
Rengeteg cikket, hozzászólást elolvastam a témában, de úgy isten igazán sehogy sem értem az embereket.

De először lássuk mik is a kifogások ellene:
1. - Miért mobilra kell kiadni?
2. - Mobilon csak a Candy Crush fan idióták játszanak!
3. - A Diablo 3 is egy rakás trágya volt, hiába öltem bele több 100 órát.
4. - Mobilra csak 5 perces játékok jöhetnek!
5. - Mikrotranzakciós szutyok lesz.
6. - Kifizettem egy rakás pénzt utazásra és szállásra ezért?


Nos gyermekeim az interneten, szeretnék reagálni kicsit erre a trágya tengerre amit itt előadtatok.
Diablo mobilra? Nagyon érdekes ötlet, tetszik az elképzelés, a megvalósítás és minden. Rég kellene már. De pontról pontra reagálni szeretnék a fő kifogásokra:
1. - 2018 végén, és így 2019 elején lassan ha tetszik, ha nem elkell fogadni hogy a mobiljátékos piac, igen meghatározó szerepet játszik a gamer társadalomban.
2. - Ezzel a kijelentéssel az emberek javarészét leidiótázátok. Nagyon sokat, és brutális tempóban fejlődött a mobilpiac az utóbbi években. És most már jöhetnek rá igazán komoly játékok is. Van hozzá végre elég erős hardver. Némely telefon mostanában már erősebb, mint az átlag ember számítógépe.
3. - Ez a kifogás a személyes kedvencem. Annyira paradoxon az egész, hogy az már szinte fáj. Valami nem tetszik neki, nem jó, zavarja, nem szereti sehogy sem, de mégis több 100 órát áldoz rá. Elég érdekes lehet az higy ilyenkor vajon mi zajlik a fejekben....
4. - 5 perc? Miről beszeltek? Senki nem utazik sehova? Busz vagy vonaton 1-2 órát bármikor lehet csapatni vele. Magamra gondolva csak a buszozás 2x1 óra. Ennyi idő alatt azért lehet szépen haladni vele. Heti hat nappal számolva az már 12 óra. Az pedig már nem is olyan kevés. De egy Debrecen Budapest távolságra simán lehet 3 óra út. Ennek fényében azért gondoljátok át ezt a dolgot.
5. - Mikrotranzakció? Igen, nagy eséllyel lesz benne, de ez a gamer társadalom magának köszönheti. Ha nem működne, akkor nem tennék bele. Senki sincs kényszerítve arra hogy vásároljon. Egyetlen egy esetet se hallottam olyanról hogy fegyvert tartottak volna, az ember fejéhez hogy azt a skint már pedig vedd meg, vagy véged lesz. Ezen fenn akadni nettó hülyeség, több millió dolláros bevételt hoz barmelyik cégnek. Pont a Blizzard maradjon ki ebből?
6. - Ezen a dolgon szimplán lefagytam. Blizzard bemutatótt egy Blizzard terméket a saját bemutatója alkalmával. Lehet tudni mindig hogy az egyik év erős, a következő gyenge. Erre meg anyagi kártérítést követelnek egyesek. Szánalmas.

Személyesen összefoglalva én nagyon örülök neki, és nem látom a logikus érveket a játék ellen. A hardver adott, lesz hozzá közönség is bőven, a kedélyek meg majd lecsitulnak. De ez a fajta primitív fröccsögés ami a neten van az nagyon durva.

Elindult a Facebook oldal is:
https://www.facebook.com/hirvelemeny/

Kommentjeiteket várom itt alul a hozzaszolásoknál, és köszönöm a megosztásokat. Ha tetszik a blog, bal oldalon iratkozz fel, hogy ne maradj le az új posztokról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések