A kilőtt bükki farkasra reagálva

Örömmel olvastam pár éve hogy visszatértek a farkasok hazánkba, sőt nem is rég volt hír arról higy lassan szaporodnak is végre. Valahol kicsit morfondírozott bennem a gondolat hogy valahogy fotózni kellene majd őket. Na persze már ha maradnak.....

Mai nap jött a hír velem szembe higy a Bükkben lövés által elpusztult farkast találtak. Nagyon szomorú és sajnálatos ez az egész. Nem tudni higy ki és mikor tette, a rendőrség elvileg nyomoz az ügyben.

Ami viszont számomra még meglepőbb volt, és szerintem sokkal durvább, az az a dolog ahogy az emberek reagáltak erre a hírre. Igen, tudom higy ilyenkir mimdenki állatvédő lesz hirtelen, de azért ilyen fokú agresszió nem minden nap jön össze.

Pár hozzászólást idézek, név nélkül (másolva, javítás nélkül)
-Remélem aki lelöte mihamarab követi 😠
-Nagyon szomorú, hogy ezt megtehetik a vadászok! Jobban meg kéne nézni ki  kap fegyverhasználati engedélyt!
-Dögöljön meg minden vadász
-Rohadt szemetek!  Ölnek mindent: kutyát, macskát, farkast, vad- és háziállatokat, dühből, élvezetből! Elvadult az ország!
-Pusztuljon meg,piszkos mocskos vadászok.õketis igy kellene lõvõldõzni,fegyvertelenūl szaladnának,igy igazsagos lenne.


Mint láthatjátok, az eset miatt ismét teljes mértékben elszabadult a népharag. Sajnos valóban vannak a vadászokkal gondok. A média miatt pedig minden hír eljut mostmár hozzánk.

Sokan keverik sajnos a rendes vadászt a hobbivadásszal. Az elobbi törődik az állattal, míg a másiknak valóban a gyilkolás a lényeg. Ezt azért nem árt fejben tartani.

Elindult a Facebook oldal is:
https://www.facebook.com/hirvelemeny/

Kommentjeiteket várom itt alul a hozzaszolásoknál, és köszönöm a megosztásokat. Ha tetszik a blog, bal oldalon iratkozz fel, hogy ne maradj le az új posztokról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések