A tükrötök minek van?

Minden tiszteletem a kamionosoké, illetve a buszosoké ezt előre szeretném leszögezni, hiszen nem könnyű feladat az amit ők napi szinten véghez visznek. Több száz utas  illetve több tíz tonna van mögöttük amiért ők a felelősek. Kamionosok terén nem beszélve arról hogy több száz millió adott esetben az érték amire vigyázni kell. Valamint arról a kismillió egyéb szabályról, aminek megkell felelni.

De ahogy a címben is írtam: minek van tükrötök?
Autópályán mindenki hajt mint a meszes, oda kell érni a lerakóra, felrakóra vagy bármilyen időpontra. Idegbeteg mindenki, ez miért csak 85el megy? Az miért előz? Miért neki kell már megint odamenni? És sorolható napestig a lista....

Engem személy szerint nem zavar hogy a tiltás ellenére, jobbra balra előzgetik egymást. Ők vállalták a rizikót, vagy megbűntetik, vagy nem. Ha nekik megéri a lehetséges büntetések fényében akkor tegyék. Nem hal bele senki ha 1-2 percig 80-90 km/h-val kell haladni amig a helycsere megtörténik.

Abba viszont már nagyon könnyen ha egy ilyen előzés során valakire, index és minden jelzés nélkül ráhúzzák a kormányt. Az ember meg csak azt veszi észre hogy a szerelvény  vagy busz csak egyre közelebb van. A dudát pedig hiába is nyomja az ember. Csak jön szép nyugodtan, kikényszerítve a fékezést. Amikor pedig visszasorol a külső sávba akkor pedig a megelőzöttre húzza rá a seggét a járműnek.

Miért jo ez? Miért nem lehet figyelni? A kamionosok amúgyis segítik az előzést egy villantással amikor visszatérthet az ember a sávba. De mégis sok az ilyen jellegű eset.
Figyeljetek egymásra!

Elindult a Facebook oldal is:
https://www.facebook.com/hirvelemeny/

Kommentjeiteket várom itt alul a hozzaszolásoknál, és köszönöm a megosztásokat. Ha tetszik a blog, bal oldalon iratkozz fel, hogy ne maradj le az új posztokról.

Megjegyzések

  1. Amikor az elözött kocsira húzza rá visszatéréskor, nos ozz minél elöbb vissza akar térni, ugyanakkor akit megelöznek, a villantáson kivül egy minimális lassitással is segithet(ne)

    VálaszTörlés
  2. Sajnos megtörténik mert a rohano világunk megköveteli.De azért annyit megjegyeznék hogy ha énis utolérek autopályán egy BMV t kamionnal énis felkapom a vizet.Mert ha fél valaki menni.130km menjen 92legalább ne a kamiont lassitsa be amin adott esetben össztömegben.40tonna.ráadásul elözni tilosba teszik a kisautosok.Nemjó kekeckedni a nagyméretes járművekkel.Ritka a koccanásos baleset.A kamion akár egy települést is eltakaritt.Kedves mecsboxosok.csak emberségessen egymás iránt.Mi monstrumok is vigyázunk rátok,de ez kevés.Még egy kérés.amivel szerintem sok kolega eggyet ért a gyorsitto sávot kérem gyorsitásra használják amikor felkivának egy pályára vagy magassabb rendü utra halytani.mert ha bámulunk meg lassittunk abbol bajvan,nevében is bentvan gyorsíttó sáv!!!Balesetmentes Szép napot az utonlevöknek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések