Miért kell autóba ülni, ha nem mersz vezetni?

Elismerem, jelenleg elég zord az időjárás és különösen nehéz emiatt a közlekedés.
De pont emiatt ha nem muszáj, és ha nem mersz vezetni akkor ne ülj volán mögé!
Hogy miért?
Egyszerű, mert feltartasz mindenkit, balesetveszélyes vagy. Tükörjég a fél ország, csúszik minden, és mivel te pánikolsz még lassabban mész mint lehetne. A legkisebb megcsúszásra is satufékkel reagálsz, rángatod a kormányt.
Nem érzed az autó határait. Jó eséllyel pont te vagy az aki a téli gumit felesleges pénzkidobásnak tartja. Hiszen itthon nincs tél, azt a pár napot meg simán átvészeled.
De pont ez a legrosszabb, hiszen főúton is csak 40 km/h a sebességed, mert többet nem mersz. Ezzel feltartod a forgalmat és előzésbe kényszeríted a többieket. De az önbecsülésedet sérti a dolog ezért ahogy lehet akadályozód, bemész a felezővonalra, rágyorsítasz és nem engeded visszasorolni.

Ilyen szempontból mondjuk akik előznek se jobbak sokszor, nagyon rizikós helyzetben is neki állnak előzni, bízva abban hogy még beférnek a szembejövő előtt, vagy esetleg fékez a másik. Ha ehhez hozzá adjuk az előbb említett rágyorsítós esetet már kész is a frontális csattanás. Mindez elkerülhető lenne ha próbálnál rendesen közlekedni.
Vagy esetleg a tömegközlekedést választanád. Hidd el nekem nagyon jó ilyenkor a busz, vonat vagy bármi más. De hogyha mindenképpen autóval akarsz menni, akkor kérj meg valakit, anyut, aput vagy barátot, de ne te ülj be.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések