Márkaidiótizmus

Valamiért kialakult, pár márkához köthető sztereotípia, Mercedes, Audi, BMW ugye index nélküli, a Honda fűnyírómotorral van szerelve, a VW a kormolós idióták játékszere stb stb stb.
És valljuk be őszintén szólva nem is téved sokat a legtöbb autós, de mindez elmarad attól a hihetetlen utálattól ami a márkák között megy. Véres, habzó szájjal üvöltve szidják a többi márkát, hogy semmit se ér, bezzeg az ő szakadt félig rohadt Golfja mindent elver. Sose látott hátsó lámpát, és ez gyorsul a legjobban a világon.
Szánalmas hogy mennyire nincsenek tisztában az emberek azzal hogy mégis mennyi erő van a motorban és mi ellen harcoskodik. 

Remek példa erre tegnap éjjel egy 5-ös BMW ellen a srác, malac passattal. Kormolt, csattogot majd verseny után hisztizett hogy ilyen nincs, meg lehetetlen a passatot elverni.
Komolyan kérdezem én, hogy mégis miért kell saját magunknak is hazudni arról a 90 lóerős autóról hogy egy 250-300 lóerős autó ellen egyáltalán van bármi esélyünk is. Se nyomaték se egyéb technika nem ér fel sokszor a másik ellen. Sajnos gyakori az ilyen. Utcán rendszeresen látni ilyen astrákat, régi szakadt vectrákat, golfokat és egyéb olcsó autókat amiket a tizenéves suhancok Need for speeden nevelkedve istenitenek, mert bezzeg az undergroundban is eltudtak verni mindenkit vele. És ez egyenes biztosítja a való életben is a lehetőséget rá.
Ehhez tegyük hozzá hogy vezetni maximum fél éve vezet, friss jogsival. Összeségében totális katasztrófa. De a saját autója az isten.
És ebből születnek a banális történetek.
De ez már egy másik post témája lesz.
Kommentjeiteket várom itt alul a hozzaszolásoknál, és köszönöm a megosztásokat. Ha tetszik a blog, bal oldalon iratkozz fel, hogy ne maradj le az új posztokról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések